The Ultimate Guide To yumurtlama bozukluğu hastalıkları
The Ultimate Guide To yumurtlama bozukluğu hastalıkları
Blog Article
Histeroskopi: Teleskoba benzer ince bir alet propertyımıyla vajen ve rahim ağzından geçilerek rahim içinin direkt gözle incelenmesi
Bir psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve psikiyatri hemşiresini içeren bir tedavi ekibiniz de olabilir.
Bu semptomlar kadından kadına değişebilir ve yaş, genel sağlık ve genetik gibi faktörlerden etkilenebilir.
Yaygın bir hormonal dengesizlik, genellikle PKOS ile ilişkili olan hiperandrojenizm olarak bilinen androjen fazlalığıdır. Yüksek androjen seviyeleri, yumurtaların düzenli gelişimini ve salınımını engelleyerek yumurtlama bozukluklarına ve kısırlığa yol açabilir.
Vajinal akıntının normalden farklı bir hal alması, bir sağlık sorununun belirtisi olabilir. Renginde, kokusunda veya kıvamında meydana gelen değişiklikler dikkate alınmalı ve gerekirse bir doktora danışılmalıdır.
Aşılama bir doğurganlık tedavisi olup spermlerin rahim içine yerleştirme işlemidir. Aşılama yönteminin amacı is fallop tüplerine ulaşan sperm sayısını arttırmak ve bunun sonucunda da döllenme şansını arttırmaktır. Bu tedaviye başlamanın en great zamanı kadınların yumurtlamaya başladığı dönemdir ki bu dönemde döllenme yani gebe kalma şansı daha yüksektir.
PKOS ve tiroid fonksiyon bozukluğuna ek olarak, kadın kısırlığına katkıda bulunabilecek diğer hormonal dengesizlikler arasında hormon üretimini düzenlemekten sorumlu olan hipotalamus veya hipofiz bezi ile ilgili sorunların yanı sıra süt üretimini uyaran bir hormon olan yüksek prolaktin seviyeleri yer alır.
Menstrual döngü sırasında farklı zamanlarda ve çeşitli nedenlerle olabilir. Yaşadvertığınız şeyin adet lekelenmesi mi yoksa implantasyon kanaması mı olduğunu bilmenin kesin bir yolu yoktur.
PRP’nin etkilerinin ne kadar devam edeceği konusunda find here daha çAlright veriye ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak PRP tedavisinin birkaç kez yapılmasında ise herhangi bir sakınca yoktur. Bu bağlamda başarısız bir denemenin ardından şans devam etmektedir.
Bu düzensizlik, kadınların ne zaman yumurtladıklarını tahmin etmelerini zorlaştırabilir ve bu da gebe kalma şanslarını etkileyebilir.
Çoğu kadın ten ila fifteen yaş arasında adet görmeye başlar. Aynı zamanda yumurtlamaya ve gebe kalmaya başlarlar. Bu menarş olarak adlandırılan bir zamandır.
Hipogonadotropik hipogonadizm genellikle doğuştan veya genetik bir bozukluk sonucunda ortaya çıkar. Bununla birlikte, bazı durumlarda sonradan edinilebilir ve çeşitli nedenlerle tetiklenebilir. Bazı yaygın nedenler şunlardır:
Dönemleriniz arasında düzenli find more kanama veya anormal derecede ağır kanama yaşıyorsanız, sağlık uzmanınıza danışmalısınız. Zamanında teşhis, neden olduğunu anlamanıza lawnımcı olur ve olası nedeni yönetmek için gerekli adımları atmanıza olanak find here tanır.
Bu tür çiftlerde hem kadın hem de erkek detaylı muayene ve testlerden geçer. Bu vakalarda bazen kısırlık sebebi belirlenir ve ona yönelik bir tedavi uygulanırken, bazen de kısırlığa yol açacak herhangi bir sebep bulunamaz.